Ammattimainen isännöinti nostaa kiinteistön arvonnousua

Hyvä isännöinti voi tarkoittaa monia eri asioita, kuten sovittujen asioiden hoitamista, ammattitaitoa, luotettavuutta, hyvää viestintää tai suunnitelmallista kiinteistönpitoa. Hallituksen ja isännöitsijän yhteistyön toimivuus on erityisen tärkeää koko yhtiön näkökulmasta.

Mistä hyvän yhtiön tunnistaa?

Hyvästä hallituksesta

Hyvän hallituksen jäsenen tulee olla aktiivinen ja innostunut hoitamaan tehtäväänsä. Hallituksen jäsenen tulee tuntea yhtiönsä sekä olla halukas ottamaan selvää uusista esiin tulevista asioista. Hyvässä hallituksessa viedään yhtiön etua eteenpäin hyvässä hengessä ja yhtiön arvon säilyttäen. Hyvässä hallituksessa asiat valmistellaan huolellisesti ja turvautuen asiantuntija-apuun tarvittaessa. Silloin, kun hallitustyöskentely on hyvää ja läpinäkyvää osakkaille, johtaa se siihen, että päätöksiin sitoudutaan.

Kiinnostuneista osakkaista

Hyvässä taloyhtiössä on osakkaita, joita kiinnostaa yhtiön asiat sekä yhtiön arvon säilyminen. Hyvässä yhtiössä osakkaita osallistetaan ja kuunnellaan, mikä lisää heidän kiinnostusta vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Kiinnostuneista osakkaista

Hyvässä taloyhtiössä on osakkaita, joita kiinnostaa yhtiön asiat sekä yhtiön arvon säilyminen. Hyvässä yhtiössä osakkaita osallistetaan ja kuunnellaan, mikä lisää heidän kiinnostusta vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Hyvästä isännöinnistä

Yksi hallituksen tärkeimmistä päätöksistä on isännöitsijän valinta. Hyvä isännöinti voi tarkoittaa monia eri asioita, kuten sovittujen asioiden hoitamista, ammattitaitoa, luotettavuutta, hyvää viestintää tai suunnitelmallista kiinteistönpitoa. Määrätietoista ja pitkäjänteistä kiinteistön elinkaarijohtamista. Hallituksen ja isännöitsijän yhteistyön toimivuus on erityisen tärkeää koko yhtiön näkökulmasta.

Viestinnästä

Hyvässä yhtiössä suunnitellaan vuosittain viestintää ja sitä, miten osakkaille ja asukkaille tiedotetaan asioista ja päätöksistä. Luottamus syntyy, kun kaikilla on tieto siitä, mitä asioita yhtiössä on suunniteltu vietävän vuoden aikana eteenpäin ja mitä päätöksiä hallituksessa on tehty. Viestintä on säännöllistä ja se tapahtuu modernein menetelmin.

Suunnitelmallisesta kiinteistönpidosta

Joku osakas saattaa olla helpottunut, jos taloyhtiössä ei ole vuosiin ollut isoja remontteja eikä niitä kunnossapitotarveselvityksessä ole myöskään mainittu olevan suunnitteilla. Suunnitelmien puute ei kuitenkaan välttämättä kerro siitä, ettei remonteille olisi tosiasiassa tarvetta. Hyvin hoidetussa yhtiössä ei jäädä odottamaan yllättävää korjaustarpeen syntymistä vaan kartoitetaan yhtiön kuntoa tietyin väliajoin, jotta yhtiön arvo säilyy ja jopa nousee.

Suunnitelmallisesta taloudenpidosta

Hyvässä yhtiössä on yhtiön talous hoidettu hyvin. Hyvän yhtiön taloutta hoidetaan pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Kun yhtiön taloutta suunnitellaan, luo se samalla näkemyksen kiinteistön kunnosta, mahdollisista korjauksista ja uudistuksista sekä siitä, miten nämä vaikuttavat kustannuksiin.

Yhteishengestä

Hyvä yhteishenki nostaa asumisviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. Yhteishenkeä voi nostattaa esim. talkoissa, yhteisillä pihajuhlilla tai vaikka jouluglögin parissa.

Asunto Maisteri Oy haluaa olla aina kehittämässä ja edistämässä hyvää hallintoa ja toimintatapaa taloyhtiöissä.

Taloyhtiösivut
Unikkotie 13, 01300 Vantaa
Y-tunnus 2772117-4
info@asuntomaisteri.fi
Puhelin 050 472 1688 / asiakaspalvelu

AUKIOLOAJAT
Toimistomme aukioloaika asiakaskäynneille MA-PE klo 10-15

Asiakaspalvelumme puhelinpalvelu on avoinna MA-PE 10-15

Muulloin käytössä digitaaliset palvelut / sähköiset lomakkeet 24/7/365

Huomioithan, että isännöitsijämme ovat paljon myös asiakaskohteissa päivittäin.
Sovithan ennakkoon tapaamisen toimistolle oman isännöitsijäsi kanssa.